Pečena jagnjetina z medom in rožmarinom

Čas priprave: 160 minut (+ mariniranje čez noč)
Za 4 osebe

Sestavine

Priprava

1. Zdrobimo Knorr kocke in jih zmešamo z oljem in polovico medu. Dodamo sesekljan česen in rožmarin. Dobro premešamo ter z mešanico mariniramo meso. Marinirano meso čez noč pustimo v hladilniku.
2. Segrejemo ponev in popečemo meso z vseh strani. Meso prestavimo v pekač. Dodamo vino in pokrijemo z alu-folijo ter pečemo 2 uri pri 180°C.
3. Po dveh urah odstranimo folijo in pečemo še 30 minut, da dobi meso hrustljavo skorjo.
4. Na koncu dodamo 1-2 žlici medu ga pomažemo po mesu in pečemo 10 minut pri temperature 220°C. Meso občasno zalivamo s sokom.


Kulinarične ideje

Segedin golaž

Mesna omaka z gobami