Peresniki z lignji, paradižnikom in baziliko

Čas priprave: 30 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g lignji očiščeni narezani na kolobarje
  • 400 g češnjevega paradižnika
  • 4 stroke česna
  • 320 g peresnikov
  • 1 dcl belega vina
  • 8 črnih oliv
  • 2 Knorr zelenjavni kocki
  • bazilika, žajbelj
  • oljčno olje

Priprava

Pristavimo večjo količino vode za kuhanje testenin. Česen olupimo in sesekljamo, ter dobro odcedimo lignje. V večji ponvi segrejemo oljčno olje na katerem na hitro opečemo žajbljeve liste. Opečene preložimo na papirnat serviet.

Na preostanku olja na hitro popražimo sesekljan česen (samo da zadiši). Dodamo lignje, popečemo, dodamo še očiščen in na polovico prerezan paradižnik, zalijemo z vinom, dodamo Knorr zelenjavni kocki in na kolobarje narezane črne olive in kuhamo deset minut. V rahlo slani vreli vodi skuhamo testenine. Odcedimo in stresemo k lignjem. Še malo pokuhamo ter potresemo z narezano baziliko.

Preložimo na krožnike in okrasimo z opečenimi žajblovimi listi.


Kulinarične ideje

Kotleti z zelenjavo in krompirjem v pečici

Gobova enolončnica iz posušenih gob