PIKANTNI GOLAŽ Z ZELJEM

Čas priprave: 55 minut

Za 4 osebe

Sestavine

  • 500 g govejega mesa
  • 500 g svinjine
  • 2 žlici mlete pekoče paprike
  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • 100 ml rdečega vina
  • Knorr 100% naravne sestavine Mešanica za pripravo pikantnega golaža
  • 250 g kislega zelja

Priprava

  1. Razrežemo meso na kocke in ga posujemo s papriko. Narežemo čebulo na večje kocke ter korenje na rezine. Prepražimo čebulo v 1 žlici margarine (5 minut). Nato postopoma dodamo meso in ga popečemo do rjave barve (približno 5 minut).
  2. Dodamo korenček ter dolijemo rdeče vino, 250 ml vode in dodamo vsebino vrečke Knorr 100% naravne sestavine Mešanico za pripravo pikantnega golaža. Zavremo in kuhamo 30 minut.
  3. Nato dodamo kislo zelje in kuhamo še 15 minut.
  4. Golaž postrežemo z rezanci ali krompirjem.

Kulinarične ideje

Topla hrenova omaka s kislo smetano ali kruhom

Rižota s piščancem, zelenjavo in lisičkami