Pira z gobami

Čas priprave: 45 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • čebula
  • 20 g česna
  • 60 g masla
  • 0,5 dl vina
  • 200 g šampinjonov ali drugih gob
  • 300 g pire
  • 3 Knorr gobove kocke
  • 100 g naribanega parmezana
  • žlička sesekljanega peteršilja
  • majaron, timijan, poper

Priprava

1. Piro namočimo v 5 dl vode in pustimo, da popije vso vodo. 4 dl vode zavremo in dodamo Knorr gobove kocke ter dobro razmešamo.
2. Čebulo in česen sesekljamo in prepražimo na 30 g masla. Dodamo narezane gobe ter pražimo, da tekočina povre.
3. Dodamo namočeno piro in zalijemo z vinom. Vino povremo in nato zalijemo s 3 dl vrele gobove osnove. Začinimo z majaronom, poprom in timijanom.
4. Zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo ter po potrebi dolivamo še preostanek gobove osnove, dokler pira ni kuhana. Na koncu piro odstavimo z ognja, vmešamo kocko masla in potresemo s peteršiljem ter parmezanom.

Kulinarične ideje

Bogata špargljeva juha

Gobova rižota s piščancem