Pire z gobami

Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 300 g lisičk
  • 300 g jurčkov
  • 400 g šampinjonov
  • 100 g čebule
  • 40 g masla ali margarine
  • 125 ml smetane
  • 1/2 Knorr zelenjavne kocke
  • 1-2 žlice finega jedilnega škroba
  • sol, poper
  • 100 g Knorr pireja v kosmičih
  • timijan
  • drobnjak

Priprava

Timijan in drobnjak operemo, osušimo in sesekljamo. Gobe očistimo in večje narežemo na manjše dele.

Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na stopljenem maslu ali margarini. Dodamo gobe in pražimo 10-15 minut. Smetano zavremo. V 125 ml vrele vode raztopimo ½ Knorr zelenjavne kocke, dodamo jedilni škrob in razmešamo. Vse skupaj dodamo k smetani in kuhamo nekaj minut. Začinimo s soljo in poprom. Gobe potresemo z drobnjakom in timijanom.

Pire pripravimo po navodilih na embalaži in postrežemo skupaj z gobami.


Kulinarične ideje

Piščančje prsi na žaru z zelenjavo in špageti

Lazanja z gobami