Piščančja enolončnica z gobami

Čas priprave: 30 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 400 g piščančjih filejev (bedra brez kosti in kože)
  • 300 g gob
  • 2 Knorr gobovi kocki
  • 3 kisle kumarice
  • 150 g kisle smetane
  • žlička paprike v prahu
  • 2 žlici olja
  • žlica moke

Priprava

1. Meso narežemo na kocke (2×2 cm). Ponev segrejemo dodamo olje in prepražimo mesne kocke na visoki temperaturi. Začinimo jih z malo soli in popra. Meso pražimo 5-7 minut ter občasno premešamo.
2. Gobe narežemo. Gobe dodamo k mesu in pražimo 10 minut. Potresemo z moko in papriko. Dobro premešamo in prelijemo s 500 ml hladne vode. Dodamo Knorr gobovi kocki in kuhamo še 10 minut.
3. Kisle kumarice narežemo na kocke. Iz enolončnice vzamemo nekaj žlic tekočine, jo dodamo h kisli smetani ter dobro premešamo. Kislo smetano in kumarice damo v enolončnico. Kuhamo na zmernem ognju 2-3 minute.
Po želji ponudimo skupaj s kuhanim rižem.

Kulinarične ideje

BUČKINI POLPETI

Piščančja nabodalca s paradižnikovo omako