Piščančja nabodalca s paradižnikovo omako

Čas priprave: 45 minut
Za 4 nabodala

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • ½ rumene in rdeče paprike
  • 4 rezine slanine
  • čebula (100g)
  • žlička paradižnikove mezge
  • 400 g narezanih paradižnikov pelatov iz pločevinke (ali sveže narezan olupljen paradižnik)
  • 1 lonček Knorr kokošje jušne osnove
  • sladkor

Priprava

Piščančja prsa narežemo na 20 koščkov (cca 2-3 cm). Papriko narežemo na 8-8 koščkov in rezine slanine na velikost paprike. Na nabodalo napičimo rumeno papriko, meso, slanino, meso, slanino, meso in rdečo papriko. Začinimo s soljo in poprom.
Čebulo očistimo in narežemo. Nabodala spečemo na vročem olju vsako stran približno 2 minuti in odstranimo. Na preostanku olja prepražimo čebulo in primešamo žličko paradižnikove mezge. Dodamo paradižnik z malo vode in zavremo. Nato dodamo Knorr jušno osnovo ter dobro premešamo. Nabodala dodamo v omako in kuhamo 8-10 minut. Odstranimo nabodala in po okusu dodamo sladkor in poper. Serviramo skupaj z rižem ali pečenim krompirjem.

Namig

Omaka je odlična priloga k jedem na žaru. Pripravimo jo tako kot je opisano zgoraj, vendar nabodala spečemo na žaru. Ko se omaka ohladi, lahko dodamo tudi kečap ali med ter limonin sok in jo shranimo na hladnem. V hladilniku lahko omako hranimo 2-3 dni. Postrežemo hladno.


Kulinarične ideje

Gobova omaka za testenine

Piščančja nabodalca s paradižnikovo omako