Piščančje prsi na žaru z zelenjavo in špageti

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 8 paradižnikov
  • 8 mladih manjših čebulic
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 ml belega vina
  • 3 lončki Knorr zelenjavna jušna osnova
  • sveža bazilika
  • 300 g špagetov
  • 4 fileji piščančjih prsi (po 150 g)
  • vejica rožmarina

Priprava

Paradižnik potopimo v vrelo vodo in ga olupimo. Nato odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Čebulico narežemo na tanke kolute. Česen sesekljamo in ga skupaj z mladimi čebulicami prepražimo na žlici oljčnega olja, zalijemo z vinom, dodamo kocke paradižnika in povremo do polovice tekočine. Zalijemo z 400 ml vode, dodamo en lonček Knorr jušne osnove in počasi kuhamo. Dodamo baziliko.

Špagete skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali dva lončka Knorr jušne osnove.

Operemo piščančje fileje, posušimo, začinimo z rožmarinom in soljo. Piščančje fileje spečemo v ponvi (grill).

Špagete zmešamo s pripravljeno omako, dodamo baziliko in premešamo. Piščančja prsa narežemo na rezine in jih položimo na testenine ter okrasimo z nekaj kapljicami oljčnega olja.


Kulinarične ideje

Krompirjeva zloženka

Jota brez mesa