Piščančji fileji v gobovi omaki

Čas priprave: 20 minut
Za: 3 osebe

Sestavine

  • 400 g piščančjih filejev
  • Knorr kokošja kocka
  • 250 g gob (šampinjonov)
  • Knorr gobova kocka
  • 250 g kisle smetane
  • 2 žlici olja
  • vejica svežega timijana

Priprava

1. Zdrobimo Knorr kokošjo kocko in jo zmešamo z žlico olja. Dodamo še eno žlico olja in z mešanico namažemo piščančje fileje. Popečemo v vroči ponvi (približno 3 minute na vsaki strani, brez dodanega olja).
2. Medtem očistimo in narežemo gobe.
3. Meso odstranimo. Medtem, ko meso počiva v ponev dodamo narezane gobe in timijan. Prepražimo na vročem ognju, da gobe rahlo porjavijo. Knorr gobovo kocko razdrobimo, dodamo kislo smetano in kuhamo na zmernem ognju skupaj z gobami 1-2 minuti.
4. Postrežemo skupaj z mesom. Kot prilogo lahko ponudimo kuhano zelenjavo ali pire krompir.

Kulinarične ideje

Gorenjska velikonočna prata

Krompirjeva zloženka s prekajeno slanino