Piščanec s šalotko in češnjevim paradižnikom

Čas priprave: 55 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 kg posoljenega piščanca narezanega na kose
  • 8 šalotk
  • 3 stroki česna
  • 500 g češnjevega paradižnika
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 20 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • mleti poper

Priprava

Šalotko in česen očistimo.Na olju popečemo piščančje kose, dodamo rožmarin, poper in pečemo na šibkem ognju. Odvečno maščobo odstranimo.

Dodamo šalotko ter česen in malo popečemo. Zalijemo z 2 dl vode in lončkom Knorr jušne osnove. Pokrijemo in dušimo 15 minut. Dodamo češnjev paradižnik in dušimo še 10 minut.

Namig

Ponudimo z dušenim rižem. Preprost in okusen recept!

Kulinarične ideje

Testenine Bolognese z gobami

Krompirjev golaž s papriko