Ploščati kruhki s konopljinimi semeni in špinačna pomaka

Recept pripravila Urša Horvat

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 12 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlički soli
  • 150 g tekočega jogurta
  • 4 žličke konopljinih semen
  • olivno olje za peko

Špinačna pomaka

  • 70 g majoneze
  • 160 g kisle smetane
  • 30 g Knorr porove juhe
  • 2 mladi čebuli
  • 100 g mlade špinače

Priprava

  1. Najprej pripravimo testo za kruhke. Vse sestavine, razen olja, zmešamo v gladko testo. Jogurt prilivamo postopoma, saj odvisno od vrste moke potrebujemo različno količino tekočine. Testo razdelimo na manjše dele, ki jih oblikujemo v ploščate kruhke debeline približno pol centimetra.
  2. Špinačo na hitro blanširamo v vrelem kropu, nato pa jo odcedimo in ohladimo. Zelene dele mlade čebulice narežemo na rezine, ki jih zmešamo z majonezo, kislo smetano in pripravkom za Knorr porovo juho.
  3. Od pripravljene omake odvzamemo 2 zvrhani žlici, ki ju bomo uporabili pri pripravi glavne jedi. V preostanek omake vmešamo nasekljano blanširano špinačo. Omaka bo najboljša, če jo za 2 uri shranimo v hladilnik, da se vsi okusi lepo pomešajo med seboj.
  4. V ponev vlijemo malo olivnega olja in počakamo, da se segreje. Dodamo kruhke in jih na vsaki strani pečemo približno tri minute. Še tople postrežemo s špinačno pomako.

Kulinarične ideje

Rižota s piščancem, zelenjavo in lisičkami

Testenine s piščancem in bučkami