
Polnjene bučke
Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 300 g mešanega mletega mesa
- 1 jajce
- 100 navadnih ovsenih kosmičev ali ajdova kaša
- sol, poper
- 1 čajna žlička svežih listov timijana
- 4 srednje bučke
- 20 g drobtin
- 1/3 Knorr goveje kocke raztopimo v 100 ml vrele vode
- 1-2 žličke finega jedilnega škroba
Priprava
Čebulo in česen sesekljamo. Mleto meso zmešamo z jajcem, čebulo, česnom, ovsene kosmiče ali ajdovo kašo in začinimo s soljo, poprom in timijanom. Bučke operemo prerežemo po dolžini, odstranimo semena in napolnimo z nadevom. Po vrhu potresemo z drobtinami.
V pekač vlijemo juho in nato položimo polnjene bučke. Pečemo 25 minut pri 170°C (ventilatorska 150°C). Bučke odstranimo iz pekača. Tekočino, ki je ostala damo v kozico, dodamo 100 ml goveje juhe in zgostimo z jedilnim škrobom.