Polnjene bučke

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 1 jajce
  • 100 navadnih ovsenih kosmičev ali ajdova kaša
  • sol, poper
  • 1 čajna žlička svežih listov timijana
  • 4 srednje bučke
  • 20 g drobtin
  • 1/3 Knorr goveje kocke raztopimo v 100 ml vrele vode
  • 1-2 žličke finega jedilnega škroba

Priprava

Čebulo in česen sesekljamo. Mleto meso zmešamo z jajcem, čebulo, česnom, ovsene kosmiče ali ajdovo kašo in začinimo s soljo, poprom in timijanom. Bučke operemo prerežemo po dolžini, odstranimo semena in napolnimo z nadevom. Po vrhu potresemo z drobtinami.

V pekač vlijemo juho in nato položimo polnjene bučke. Pečemo 25 minut pri 170°C (ventilatorska 150°C). Bučke odstranimo iz pekača. Tekočino, ki je ostala damo v kozico, dodamo 100 ml goveje juhe in zgostimo z jedilnim škrobom.


Kulinarične ideje

Testenine z rukolo v smetanovi omaki

Testenine s pisano papriko