Polnjene paprike

Čas priprave: 60 minut
Za: 4 – 6 oseb

Sestavine

Priprava

Riž napol skuhamo v rahlo osoljeni vodi (približno 10 minut). Medtem prepražimo sesekljano majhno čebulo, da postane zlato-rumena. Dodamo stroka sesekljanega česna, žlico sveže sesekljanega peteršilja in malo prepražimo. Dodamo lonček Knorr čiste jušne osnove in počakamo, da se stopi in odstavimo.

Nato v posodi zmešamo riž, prepraženo čebulo, mleto meso in jajci ter premešamo. Paprike očistimo in jih napolnimo z mesno mešanico. Če nam ostane meso, ga oblikujemo v večje kroglice (velikost teniške žogice). Vsebino vrečke zamešamo s 600 ml vode, zavremo in občasno premešamo. Nato dodamo polnjene paprike (oziroma mesne kroglice). Kuhamo na zmernem ognju 30-40 minut in občasno premešamo. Po okusu lahko dodamo tudi sladkor.

Pred serviranjem lahko omako obogatimo s sveže narezanim paradižnikom in listi zelene.


Kulinarične ideje

Rižota z gobami in govejim filejem

Govedina z zelenjavo in rezanci v voku