Polnjeni paradižniki

Recept pripravila Sanja Sirk

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 2 lončka Knorr Pasta snack Mozzarela
  • 4 srednje veliki paradižniki
  • nekaj oranžnih češnjevih paradižnikov
  • majhen šopek bazilike
  • 100 g sezamovih semen
  • olivno olje
  • 1 strok česna
  • 1 čebula
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 kroglica mozzarele v slanici
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Po navodilih na lončku pripravimo Knorr Pasta snack Mozzarela. Velike paradižnike izdolbemo, oranžne paradižnike pa zrežemo na koščke. Izdolbene paradižnike rahlo posolimo in jih damo na stran.
  2. Na olivnem olju prepražimo čebulo. Dodamo česen in ko zadiši, primešamo narezane paradižnike. Vse skupaj malo popražimo, nato pa zalijemo z vinom. Kuhamo dokler vino ne izhlapi, nato primešamo pripravljene testenine.
  3. Mocarelo narežemo na kockice, baziliko narežemo na trakove, sezamova semena pa na suho popražimo v ponvi. Baziliko, sezamova semena in 2/3 narezane mocarele vmešamo v nadev.
  4. S pripravljenim nadevom napolnimo izdolbene paradižnike. Dekoriramo s prihranjenimi koščki mocarele in svežo baziliko ter pripravljeno jed postrežemo.

Kulinarične ideje

Ajdova kaša s šampinjoni in suhimi jurčki

DIVJAČINSKI GOLAŽ