Polpete z lečo

Čas priprave: 45 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 400 g mletega mešanega mesa
  • 250 g rjave ali zelene leče
  • 2 lončka Knorr goveje jušne osnove
  • žemlja
  • večja čebula
  • večji korenček
  • steblo belušne zelene
  • vejica češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • poper

Priprava

  1. Lečo stresemo v manjšo posodo, prilijemo približno 5 dl tople vode, zavremo in kuhamo toliko časa, da leča popije vso vodo. Čebulo in korenček olupimo in skupaj z zeleno na drobno sesekljamo.
  1. V večji posodi na olivnem olju narezano zelenjavo mešamo in pražimo toliko časa, da se malo zmehča, vendar čebula ne sme porumeneti, nato prilijemo 7 dl vroče vode, dodamo lončka Knorr goveje jušne osnove, kuhamo 3 minute in odstavimo.
  1. Žemljo narežemo na kockice, damo v skledo, prilijemo malo juhe skupaj z nekaj prepražene zelenjave in pustimo, da se kruh namoči. Namočeno žemljo z vilicami malo zmečkamo, nato primešamo meso, ščep popra in 1 žlico sesekljanega peteršilja.
  1. Lečo stresemo v posodo z juho in naprej kuhamo toliko časa, da se leča skuha. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vode. Proti koncu kuhanja, leči dodamo še paradižnike, popramo po okusu in nazadnje potresemo s peteršiljem.

 


Kulinarične ideje

Krompirjev narastek z gobami

File postrvi na solatnih listih