Polpeti v smetanovi omaki z zelenjavnim pirejem

Čas priprave: 50 minut
Za 4 osebe

Sestavine

 

Priprava

  1. Čebulo na drobno sesekljamo, kruhovo sredico narežemo na kockice. V kozici na 2 žlicah olja prepražimo čebulo, ko postekleni prelijemo 1,5 dl vroče vode, dodamo Knorr jušno osnovo in kruh. Premešamo in pustimo stati 10 minut, da se kruh namoči.
  2. Krompir, korenčka in zeleno olupimo, narežemo na kocke in v slani vodi skuhamo do mehkega.
  3. Mesu dodamo peteršilj, stepeni jajci ter mešanico čebule in namočenega kruha. Vse dobro pregnetemo, če je potrebno, primešamo malo drobtin in iz zmesi z rokami oblikujemo manjše polpete.
  4. Polpete povaljamo v drobtinah in jih v ponvi na 3 žlicah olja po obeh straneh na hitro popečemo. Nato prilijemo 1,5 dl sladke smetane, dodamo nadrobljeni kocki Knorr omaka za pečenko in na blagem ognju pokrito dušimo še 15 minut.
  5. Kuhano zelenjavo odcedimo, dodamo maslo in 1 dl sladke smetane ter vse na grobo pretlačimo. Narejeni pire razdelimo na krožnike, dodamo polpetke in jih prelijemo z omako.

Kulinarične ideje

Grahova kremna juha s pečenim rumenjakom in slanino

Golaž