Popečena polenta s karameliziranim paradižnikom

Recept pripravil Jaka Mankoč

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 45 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 200 g instant polente
  • 200 g oranžnih češnjevih paradižnikov
  • 30 g parmezana
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 strok česna
  • Svež peteršilj
  • vejica timijana
  • 30 g črnega sezama
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ Knorr zelenjavne jušne kocke

Priprava

  1. Najprej zavremo vodo, jo posolimo in popopramo ter vmešamo polento. Med kuhanjem dodamo knorr zelenjavno kocko, črni sezam in nariban parmezan. Ko je polenta kuhana, jo prelijemo v namaščen pekač in pustimo, da se ohladi.
  2. Medtem ko se polenta hladi, češnjev paradižnik stresemo na pladenj in ga dobro naoljimo ter začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Dodamo še seskljan česen in vejico timijana in vse skupaj pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, 40 minut.
  3. Ohlajeno polento odstranimo iz pekača in jo narežemo na kose, ki jih popečemo na grill ponvi.
  4. Popečeno polento obložimo s karamelizirani paradižniki. Po vrhu potrosimo nasekljan peteršilj in pripravljeno jed postrežemo.

Kulinarične ideje

Govedina iz voka

Krompirjeva zloženka