Porova juha z žličniki iz piščančjega fileja

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 2 pora
  • 3 žlice Rama za peko z okusom masla
  • vrečka Knorr porove juhe
  • 200 g piščančjega fileja
  • 200 g puste nepasirane skute
  • jajce
  • zvrhana žlica pšeničnega zdroba
  • 2 ali 3 zvrhane žlice moke
  • žlica sesekljanega peteršilja ali drobnjaka (lahko posušenega)
  • sol in poper

Priprava

  1. Por očistimo in narežemo na koleščke. Za pripravo žličnikov zmešamo piščančji file, skuto in jajce, solimo in popramo ter nato primešamo zdrob in toliko moke, da se zmes malo zgosti. Primešamo še peteršilj ali drobnjak in pustimo počivati.
  1. V posodi stopimo Rama za peko z okusom masla, takoj dodamo por, mešamo in pražimo toliko časa, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato prilijemo 7,5 dl vroče vode in zavremo.
  1. V vrelo juho vložimo žličnike in kuhamo 12 minut. Posebej zmešamo 3 dl vrele vode in vrečko Knorr porove juhe, zlijemo v posodo z juho in kuhamo še 5 minut.

 


Kulinarične ideje

Svinjska ribica z gobami in špinačo

Špageti Bolognese