Provansalska rižota

Čas priprave: 45 min
Za: 2-3 osebe

Sestavine

  • 3-4 žlice oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1-2 stroka česna
  • 150 g riža za rižote
  • 100 ml belega vina
  • 1 Knorr zelenjavna kocka
  • 1 majhna bučke
  • 1 rumena paprika
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 80 g naribanega parmezana
  • timijan
  • peteršilj
  • pehtran

Priprava

Čebulo sesekljamo in prepražimo na 2 žlicah oljčnega olja, da postekleni. Dodamo riž, da postekleni in nato zalijemo z belim vinom in kuhamo dokler vino ne izpari.

Zmešamo Knorr zelenjavno kocko in 400 ml vode ter dodamo k rižoti. Zalijemo z 400 ml vrele vode in dodamo zelenjavno kocko. Riž kuhamo približno 20 minut na šibkem ognju in večkrat premešamo.

Bučke operemo in narežemo na tanke rezine. Paradižnik prerežemo na pol. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Bučke in papriko prepražimo na preostanku oljčnega olja in nato dodamo paradižnik.

Zelišča sesekljamo. Polovico zelišč zamešamo med praženo zelenjavo dodamo riž in dobro premešamo. Rižoto potresemo s parmezanom, poprom in polovico zelišči. Postrežemo toplo.


Kulinarične ideje

Goveji medaljoni z jurčki

Mineštra s šparglji in zdrobovimi žličniki