Puranovi zvitki s šparglji

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1/2 vrečke Knorr špargljeve juhe
  • 4 večji iz puranjega stegna
  • 300 g špargljev
  • večji korenček
  • por
  • 3 žlice Rama za peko
  • 2 žlici sladke smetane
  • sol in poper

Priprava

  1. Zelenjavo očistimo, 4 šparglje prirežemo na dolžino 12 cm in prihranimo, ostanek narežemo na koleščke. Korenček narežemo na 12 cm dolge paličice, por po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice. Paličice korenčka in 4 šparglje kuhamo v 3 dl malce osoljene vode 8 minut, nato zelenjavo odcedimo in prihranimo vodo od kuhanja.
  1. Zrezke potolčemo in jih po eni strani malce posolimo in popramo. Na posoljeno stran vsakega zrezka damo po 1 špargelj in 3 paličice korenčka, zvijemo in spnemo z zobotrebcem ali povežemo z vrvico.
  1. V večji visoki ponvi na zmernem ognju stopimo Rama za peko, dodamo mesne zvitke in jih na hitro popečemo z vseh strani. Nato dodamo zrezan por in koleščke špargljev, prilijemo 1 dl vode od kuhanja zelenjave in dušimo 10 minut.
  1. Ostanek vode od kuhanja zelenjave zavremo, primešamo Knorr špargljevo juho in kuhamo 3 minute. Nato juho prilijemo k mesnim zvitkom, premešamo in kuhamo še 5 minut. Mesne zvitke s šparglji ponudimo s pečenim mladim krompirjem, krompirjevim pirejem ali z dušenim rižem.

Kulinarične ideje

Visoška zelena spomladanska juha z drobtinovimi cmočki

Regratova rižota