Testenine v smetanovi omaki s špinačo

Čas priprave: 25 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 200 g sveže ali zamrznjene špinače
  • 1 čebula
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 stroke česna
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 1 Knorr Fix Mešanice za sirovo omako
  • 200 g sira (polnomastnega)
  • 300 g testenin (metuljčkov)
  • sol po okusu

Priprava

Špinačo stresemo v osoljen krop in na hitro blanširamo. Nato jo odcedimo, ožamemo in ohlajeno sesekljamo. Vodo v kateri smo kuhali špinačo, uporabimo za kuhanje testenin. Če sveže špinače nimamo na voljo, lahko uporabimo zamrznjeno, ki jo ni potrebno blanširati.

Čebulo na drobno sesekljamo in jo popražimo na olivnem olju, dokler ne postane zlato rumene barve. Dodamo strt česen in na hitro popražimo. Nato dodamo blanširano ali zamrznjeno špinačo. Če dodamo blanširano špinačo vse skupaj pražimo približno 5 minut, v primeru da dodamo zamrznjeno špinačo pa pražimo dokler se ne odmrzne. Nato dodamo smetano za kuhanje, zavojček Knorr Fix Mešanico in polovico naribanega sira, ter dobro premešamo. Vse skupaj zavremo in na zmernem ognju kuhamo 2 minuti. Kuhane metuljčke stresemo v omako premešamo in po okusu začinimo s soljo. Jed serviramo na krožniku in potresemo z drugo polovico naribanega sira.

Po želji lahko jed pred serviranjem okrasimo z listi bazilike.

Kulinarične ideje

Slastna buča

Piščanec s šalotko in češnjevim paradižnikom