Regratova rižota

Za: 1 osebo

Sestavine

Priprava

Na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo drobno narezan regrat, zalijemo z vinom, prevremo, solimo, popramo in postavimo na stran.

V vodo damo lonček KNORR zelenjavne jušne osnove in prevremo.

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo riž in pražimo, da postekleni. Počasi zalivamo z vročo juho in ves čas mešamo. Kuhamo tako dolgo, da postane rižota gosta, riž pa je še vedno čvrst.

Vmešamo regrat in pustimo, da še enkrat prevre. Po okusu dosolimo in popramo. Dodamo peteršilj, pražene pinjole in hladno maslo.

Rižoto ponudimo s popečenim češnjevim paradižnikom, regratovo solato in kosom črnega kruha. Po kosilu pa vroča bistra juha ali čaj.

Tretjina pripravljene jedi je za večerjo …

Recept prispevala: Mija Žmavc

Fotografija: Bojan Mihalič/fotosplet.net

 


Kulinarične ideje

Rižota z rukolo in panceto kot jo pripravi Akos Kallay

Lazanja