Ribje rulade v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 vrečka Knorr paradižnikove juhe
  • 20 g ovsenih kosmičev
  • 4 rezine (800 g) ribjega fileja
  • 100 g mesnate slanine
  • 2 majhni čebuli
  • limonin sok
  • 2 kumarici ali 1 mlada bučka
  • sol

Priprava

Ribji file očistimo, pokapamo z limoninim sokom in posolimo. Grobo stran obložimo z rezinami kumaric ali mladih bučk in na slanini prepraženo čebulo, pomešano z ovsenimi kosmiči. Nato jih zvijemo in spnemo z ruladnimi sponkami ali lesenimi nabodalci.

Iz 6 dl vode pripravimo Knorr paradižnikovo juho. Kuhamo in mešamo, da zavre. V okroglo posodo zložimo rulade in jih zalijemo z juho. Vse skupaj kuhamo približno 15 minut.

Rulad v omaki ne mešamo, da se ne razpustijo. Zraven serviramo slan krompir z zeleno.

Recept prispeval: Alen Fatur, Pivka


Kulinarične ideje

Regratova rižota

Polpete z lečo