
Ribji medaljoni s paradižnikom
Čas priprave: 40 minut
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 4 medaljoni morske žabe (po 180 g)
- 2 žlici limoninega soka
- 4 rezine prekajene slanine
- 4 vejice rožmarina
- 100 g šalotke
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 ml belega vina
- 1 vrečka Knorr Fix mešanice za špagete Bolognese v pečici
- 50 g črnih in zelenih oliv
- slanina
- sol
Priprava
1. Medaljone posolimo in pokapljamo z limoninim sokom.Nato jih ovijemo s slanino in dodamo malo rožmarina. Šalotko sesekljamo. Operemo paradižnik in ga prerežemo na pol.
2. Na vročem olju prepražimo šalotko. Dodamo 350 ml hladne vode, belo vino in vmešamo Knorr Fix mešanico. Dobro premešamo.
3. V pekač vlijemo omako in dodamo ribje medaljone ter olive in paradižnik. Skupaj pečemo v vnaprej segreti pečici 25 minut pri 200°C (ventilatorska 175°C).
2. Na vročem olju prepražimo šalotko. Dodamo 350 ml hladne vode, belo vino in vmešamo Knorr Fix mešanico. Dobro premešamo.
3. V pekač vlijemo omako in dodamo ribje medaljone ter olive in paradižnik. Skupaj pečemo v vnaprej segreti pečici 25 minut pri 200°C (ventilatorska 175°C).