Rižota s piščancem, zelenjavo in lisičkami

Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 300 g piščančjih filejev
  • 300 g riža za rižote
  • 150 g čebule
  • 1 majhna stebelna zelena
  • 200 g korenja
  • 200 g bučk
  • 150 g lisičk
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove
  • 70 g naribanega parmezana
  • mleti poper

Priprava

Čebulo sesekljamo. Zrežemo bučke, zeleno in korenje na majhne kocke. Očiščene lisičke hitro splaknemo pod mrzlo vodo, osušimo in narežemo na manjše kose.Zavremo 1 l vode in dodamo dva lončka Knorr jušne osnove.

Na oljčnem olju prepražimo zelenjavo in na kocke narezanega piščanca. Po 5 minutah dodamo riž in poper.

Med mešanjem zalivamo z jušno osnovo, ki smo jo predhodno pripravili v 1 l vode. Pred serviranjem rižote dodamo parmezan.

Namig

Rižoto okrasimo z vejico timijana in postrežemo s solato.

Kulinarične ideje

ŠPAGETI BOLOGNESE Z ZELENJAVO

Papričina omaka