Rižota s piščancem

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g piščančjega fileja
  • 1 manjša bela čebula
  • 1 steblo belušne zelene
  • 1 korenček
  • 1/2 skodelice izluščenega graha (lahko zamrznjenega)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 skodelica (2,5 dl) okroglozrnatega belega riža za rižote
  • 1 lonček Knorr kokošje jušne osnove
  • sol in poper
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

1. Meso narežemo na krajše trakce, čebulo in zeleno na drobno sesekljamo, korenček olupimo in narežemo na kockice. V posodi na olju na hitro popražimo čebulo, zeleno in korenček. Ko čebula postekleni, dodamo meso, posolimo in popramo ter mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo.

2. Dodamo še grah in riž, premešamo, prilijemo 1,5 skodelice vrele vode in dodamo lonček jušne osnove. Pokrito kuhamo približno 12 minut in med kuhanjem postopoma prilivamo vročo vodo, da je rižota ves čas vlažna. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, primešamo maslo, posodo odstavimo in pokrito pustimo počivati od 3 do 5 minut. Nazadnje rižoto potresemo s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.


Kulinarične ideje

Enolončnica z rdečo lečo

Mesna omaka z gobami