Rižota s piščančjim mesom in grahom

Čas priprave: 20-30 minut

Sestavine

  • 500 g piščančjih prsi
  • čebula
  • 3 stroke česna
  • 250 g riža za rižote
  • 150 g graha (lahko tudi zamrznjenega)
  • lonček Knorr zelenjavne jušne osnove
  • šopek peteršilja
  • 2-3 žlice olja
  • sol, poper, mleta kumina, majaron

Priprava

Sesekljano čebulo prepražimo. Dodamo na koščke narezane piščančje prsi (1,5 x 1,5 cm). Začinimo s sesekljanim česnom ter s ščepcem soli, poprom, kumino in majaronom po okusu. Pražimo na srednje močnem ognju približno 5-8 minut, da skoraj ves sok izpari. Dodamo riž in dobro premešamo ter zalijemo s 500 ml vode. Kuhamo približno 15 minut in občasno premešamo. Dodamo grah, jušno osnovo in sesekljan peteršilj. Kuhamo približno 5 minut. Odstranimo z ognja in pustimo pokrito še 5-8 minut ter nato postrežemo.

Recept pripravil:  LUIGI CAROLA

Kulinarične ideje

KRUHOVI CMOKI

Fižolova juha z mesnimi cmočki