Rižota s šampinjoni in čičeriko

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 vrečka Knorr gobove juhe z jurčki
  • 800 ml vode (približno)
  • 300 g riža
  • 400 g šampinjonov v pločevinki ali 250 g svežih
  • 400 g kuhane čičerike
  • 250 g piščančjih prsi
  • 100 g čebule
  • olje, peteršilj
  • beli poper, sol (po potrebi), drobnjak

Priprava

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, na kocke narezana piščančja prsa in šampinjone, dodamo riž in zalijemo z vodo, v katero smo vmešali Knorr gobovo juho z jurčki. Med mešanjem kuhamo.

Če imamo sveže šampinjone jih pred uporabo narežemo na rezine. Proti koncu kuhanja dodamo še čičeriko, beli poper, drobnjak, peteršilj in po potrebi sol. Po potrebi dodamo še malo vode. Jed serviramo z lističi peteršilja.

Rižoto lahko pripravimo tudi na vegetarijanski način, tako da enostavno izpustimo meso.

Recept prispevala: Tina Misjak, Kranj


Kulinarične ideje

ŠIROKI REZANCI BOLOGNESE Z MOZZARELLO

Gobova omaka z mesnimi rezanci v pečici