Rižota z gobami in špinačo

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 300 g riža
  • 300 g jurčkov
  • 2-3 spomladanske čebule ali 80 g pora (beli del)
  • 4 stroke česna
  • 200 g špinače (blanširane sveže ali zamrznjene)
  • 40 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 800 ml vrele vode
  • 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove
  • mleti poper, muškatni orešček

Priprava

1. Na rezance narezano mlado čebulo ali por in riž prepražimo na oljčnem olju.

2. V 800 ml vrele vode raztopimo Knorr jušno osnovo. K rižu in čebuli dodamo 150 ml zelenjavne osnove (ki smo jo pripravili s Knorr jušno osnovo). Kuhamo na šibkem ognju in postopoma dodajamo še preostanek osnove.

3. Medtem raztopimo maslo in dodamo na lističe narezane jurčke ter sesekljane stroke česna. Prepražimo, dokler voda ne izhlapi, in dodamo špinačo, narezano na rezance. Na hitro prepražimo ter začinimo s poprom in muškatnim oreščkom.

4. Kuhanemu rižu dodamo še mešanico jurčkov in špinače, dobro premešamo in kuhamo še 3-4 minute. Pred serviranjem potresemo s parmezanom.


Kulinarične ideje

Ajdova kaša s šampinjoni in suhimi jurčki

Bučna kremna juha