Segedin golaž

Čas priprave: 1 ura 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

Knorr Fix mešanico in 375 ml vrele vode zmešamo, dodamo meso in zavremo. Kuhamo na šibkem ognju. Po potrebi zalijemo z malo vode. Kuhamo 40 minut, da meso postane mehko.Kislo zelje skuhamo in odcedimo. Dodamo ga k mesu 10 minut pred koncem kuhanja. Dodamo kečap in papriko po okusu. Preden postrežemo, dodamo še žlico kisle smetane.

Namig

Segedin golaž ali Szekelygulyas izvira iz Szegeta, mesta, kjer proizvajajo najboljšo papriko in imajo odlično svinjsko meso ter pridelajo veliko zelja. In te sestavine so osnova za golaž. Domačini za segedin golaž uporabljajo svinjska rebra, medtem ko ostali Madžari golaž pripravijo iz govedine. Značilen dodatek za golaž je kisla smetana, ki jo Madžari dodajo tik pred serviranjem.

Kulinarične ideje

Azijski rezanci z gobami in blitvo

Čebulne mesne kroglice na mediteranskem rižu