
Segedin golaž
Čas priprave: 1 ura 40 min
Za: 4 osebe
Za: 4 osebe
Sestavine
- 500 g svinjine za segedin
- 250 g kislega zelja
- 1/2 – 1 žlice kečapa
- 1 vrečka Knorr Fix mešanice za golaž
- ostra paprika po okusu
- 1 žlica kisle smetane
Priprava
Knorr Fix mešanico in 375 ml vrele vode zmešamo, dodamo meso in zavremo. Kuhamo na šibkem ognju. Po potrebi zalijemo z malo vode. Kuhamo 40 minut, da meso postane mehko.Kislo zelje skuhamo in odcedimo. Dodamo ga k mesu 10 minut pred koncem kuhanja. Dodamo kečap in papriko po okusu. Preden postrežemo, dodamo še žlico kisle smetane.
Namig
Segedin golaž ali Szekelygulyas izvira iz Szegeta, mesta, kjer proizvajajo najboljšo papriko in imajo odlično svinjsko meso ter pridelajo veliko zelja. In te sestavine so osnova za golaž. Domačini za segedin golaž uporabljajo svinjska rebra, medtem ko ostali Madžari golaž pripravijo iz govedine. Značilen dodatek za golaž je kisla smetana, ki jo Madžari dodajo tik pred serviranjem.