Široki rezanci s piščancem in mlado špinačo

Čas priprave: 35 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 600 g domačih rezancev
  • 240 g na rezance narezanih piščančjih prsi brez kože in kosti
  • 3 dl smetane za kuhanje
  • 50 g drobno sesekljane čebule
  • sesekljan strok česna
  • ščepec kopra
  • nekaj lističev pehtrana, ki jih tik pred uporabo zdrobimo
  • sol, poper
  • maslo
  • sesekljan peteršilj
  • 80 g listov mlade špinače
  • malo maščobe

Priprava

V ponvi segrejemo malo maščobe in na njej na hitro prepražimo sesekljano čebulo ter dodamo česen. Premešamo in takoj, ko zadiši, dodamo meso. Prepražimo tudi meso in ga začinimo s soljo, sveže mletim poprom, svežim pehtranom in koprom. Premešamo in zalijemo s smetano za kuhanje. Na šibkem ognju rahlo pokuhamo.

Medtem v slanem kropu skuhamo testenine in jih odcedimo. Skuhamo jih samo delno, saj se bodo do konca skuhale še v omaki. Kuhane rezance odcedimo in oplaknemo z vročo vodo. Stresemo jih v omako, dodamo oprane liste špinače in sesekljan peteršilj. Na hitro prevremo in serviramo v ogrete krožnike.

Po želji lahko zraven ponudimo parmezan.



Kulinarične ideje

Krompirjeva zloženka

Bogata špargljeva juha