Sirova pita s šparglji

Čas priprave: 80 minut
Za: 8 oseb

Sestavine

  • vrečka Knorr špargljeve juhe
  • 150 g belih špargljev
  • 150 g zelenih špargljev
  • 225 g moke
  • 100 g Rama za peko
  • 750 g puste nepasirane skute
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 3 jajca
  • sol in poper
  • 2 žlici naribanega sira

Priprava

  1. Šparglje očistimo, narežemo na koščke in v majhni količini rahlo osoljene vode kuhamo približno 8 minut, da so kuhani in mehki. Šparglje s penovko poberemo iz vode, nato v 2,5 dl vode od kuhanja vmešamo Knorr špargljevo juho in pustimo stati 10 minut.
  1. Moki primešamo ščep soli in na kockice narezano Rama za peko ter jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Primešamo še 1 stepeno jajce in hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga zvaljamo in položimo v pekač, ki smo ga namazali z Rama za peko in posuli z moko.
  1. Pečico ogrejemo na 180°C. V skledi zmešamo 2 jajci, skuto in smetano, popramo, primešamo Knorr špargljevo juho in dodamo 2/3 odcejenih špargljev. Zmes stresemo na testo, na vrh damo preostale šparglje, potresemo z naribanim sirom in pečemo od 40 do 45 minut.

Kulinarične ideje

Pire z gobami

Narastek z mesnimi kroglicami, brokolijem in češnjevim paradižnikom