Slastna buča

Čas priprave: 35 min
Za: 3 osebe

Sestavine

  • 1 vrečka Knorr paradižnikove juhe
  • 80 g čebule
  • 350 g buče hokaido (jedilna, oranžna)
  • 1 oranžni korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 180 g koruze v zrnju
  • sir za pizzo (količina po želji)
  • bazilika, drobnjak, oljčno olje, sol

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko porumeni, dodamo na kocke narezano bučo in korenček. Dušimo toliko časa, da se buča zmehča. Večkrat premešamo.

Dodamo na kocke ali na trakove narezano rdečo papriko in koruzo. Med dušenjem in mešanjem dolijemo Knorr paradižnikovo juho, ki smo jo pripravili v 200 ml vode, in prevremo. Potresemo s sirom in z začimbami (bazilika, drobnjak) ter posolimo.

Odstavimo z ognja in ponev pokrijemo za 5 minut, da se sir stopi. Bučke so lahko samostojna jed ali priloga k mesu, testeninam, žitaricam.


Kulinarične ideje

Brokoli v pečici

Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem