Špageti s pisano zelenjavo

Čas priprave: 20 – 30 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

    • 350 g špagetov
    • srednje velik korenček (60 g)
    • ½ bučke (100 g)
    • rdeča čebula (80g)
    • 100-150 g zelja
    • ½ paprika
    • 12 češnjevih paradižnikov
    • 2 lončka Knorr zelenjavne jušne osnove
    • 2-3 žličke oljčnega olja

Po okusu lahko dodate tudi:

  • nariban sir
  • svežo baziliko, sesekljan peteršilj
  • čili

Priprava

Zavremo vodo za špagete. Češnjev paradižnik prerežemo na pol in ostalo zelenjavo na tanke palčke. V vreli vodi medtem skuhamo špagete po navodilih iz embalaže. Veliko ponev segrejemo, dodamo olje in narezano zelenjavo na palčke. Dušimo 3-4 minute in dodamo kuhane testenine in približno 50 ml vode od kuhanih testenin. Nato dodamo češnjev paradižnik in jušni osnovi. Kuhamo 1-2 minuti. Jed lahko obogatimo s svežimi zelišči, sirom in začinimo s čilijem. Ponudimo jo kot glavno jed ali pa kot prilogo k mesu.


Kulinarične ideje

Regratova rižota

Provansalska rižota