Šparglji s pršutom

Čas priprave: 50 min
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Razdelimo jih na štiri svežnje in jih zvežemo s kuhalno nitjo.

V ožjem visokem loncu zavremo osoljeno vodo, dodamo še sladkor, sok limete in maslo. V tako pripravljeni vodi svežnje počasi kuhamo približno 15 do 20 minut.

Neolupljen krompir operemo in ga skuhamo v slani vodi. V 250 ml vode skuhamo Knorr špargljevo juho, da zavre, nato še 5 minut kuhamo in neprestano mešamo.

Šparglje vzamemo iz vode. Odstranimo kuhalno nit in jih ovijemo s pršutom. Krompir skuhamo in ga narežemo na rezine.

Postrežemo s špargljevo juho, ki jo polijemo čez olupljen krompir ter šparglje s pršutom.

Recept prispeval: Erik Vidmar, Dol pri Ljubljani


Kulinarične ideje

Mesne kroglice v gobovi omaki z ješprenjem

File postrvi na solatnih listih