Špinačne testenine z jajčnim polnilom v gobovi omaki

Recept pripravil Klemen Lampič

Čas priprave: 60 minut

Za 2 osebi

Sestavine

TESTENINE:

  • 250 g moke
  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • žlica olivnega olja
  • ščep soli
  • 60 g sveže špinače

POLNILO:

  • 4 rumenjaki

OMAKA:

  • vrečka Knorr gobove juhe
  • 3 stroki česna
  • 2 dl mleka
  • 2 dl vode
  • žlica olivnega olja
  • ščep soli

Priprava

  1. V slan krop na hitro pomočimo špinačo in jo damo v hladno vodo, da jo šokiramo.
    (1/3 sesekljamo za testenine; 1/3 sesekljamo in prelijemo z olivnim oljem – pesto, dekoracija; 1/3 pustimo cele za uporabo).
  2. Moko stresemo na mizo, na sredino naredimo jamico in vanjo damo ščep soli ter olje.
    V posodi rahlo umešamo jajca in rumenjak ter ga skupaj s špinačo vlijemo v jamico.
    Vse skupaj dobro premešamo in ko se sprime v enotno testo, ga gnetemo še 10 minut.
    Vgneteno testo pustimo v hladilniku počivati 30 minut.
  3. Na olivnem olju na nizki temperaturi na rahlo popražimo česen, da ne zagreni. Zalijemo z mlekom in malo vode ter vmešamo Knorr gobovo juho. Po potrebi dolivamo vodo, da dobimo želeno gostoto.
  4. Testenine razvaljamo, obrežemo in v krpice previdno položimo rumenjake, zapremo ter kuhamo v slanem kropu približno 7 minut, dokler ravioli ne priplavajo na vrh.
  5. V vmesnem času v širši posodi segrejemo mleko do približno 65°C in ko naredi “skorjico” le-to uporabimo kot popestritev prezentacije.
  6. Krožnik dekoriramo s špinačnim pestom in blanširanimi listi, nanj položimo raviole in priložimo gobovo omako.

Kulinarične ideje

Golaž

Zeliščna juha z gamberi