Svinjska ribica v gobovi kremni omaki

Za: 4 osebe

Sestavine

  • 1 svinjska ribica (500 g)
  • 150 g svežih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 2 žlici olivnega olja
  • 20 g masla
  • 2 žlički sladke paprike
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • 1 žlica konjaka
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 lonček Knorr kokošje jušne osnove
  • 200 g kisle smetane

Priprava

1. Meso narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V posodi segrejemo 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodamo čebulo in popražimo, da svetlo porumeni. Nato dodamo papriko in kajenski poper, rezine mesa in peteršilj.

2. Mešamo in pražimo, da se meso popeče in spremeni barvo. Poškropimo s konjakom in premešamo. Dodamo šampinjone in vse še malo popražimo. Nato dodamo lonček Knorr jušne osnove, prilijemo 1,5 dl vroče vode in pokrito dušimo 5 minut. Nazadnje primešamo kislo smetano in paradižnikov koncentrat in na blagem ognju dušimo še 10 minut. Jed ponudimo s polento, z njoki ali s širokimi rezanci.


Kulinarične ideje

Pira z gobami

Rižota s piščančjim mesom in grahom