Svinjska ribica v ovoju

Čas priprave: 60 min
Za: 4 osebe

Sestavine

  • 500 g svinjske ribice
  • 50 g skute
  • 20 g sončničnih semen
  • 30 g drobtin
  • smetana
  • maslo
  • jajce
  • svinjska mrežica
  • sol, poper
  • timijan, kumina

Priprava

Svinjsko ribico oblikujemo, solimo in opečemo. Odvečno meso z maslom, skuto, jajcem, smetano zmiksamo. Dodamo začimbe, drobtine in sončnična semena. Dobro premešamo.

Obložimo po vrhu svinjske ribice in zavijemo v svinjsko mrežico. Pečemo pri 180°C približno (odvisno od debeline) 35 do 45 minut.

Namig

Svinsko ribico postrežemo skupaj s krompirjevo zloženko, sotiranimi bučkami in papričino omako.

Kulinarične ideje

Pohorski lonec

Gorenjska velikonočna prata