Svinjski file s porovo omako

Čas priprave: 35 minut
Za: 4 oseb

Sestavine

  • vrečka Knorr porove juhe
  • večji svinjski file
  • 100 g na trakove narezane kraške pancete
  • 2 pora
  • žlica olivnega olja
  • 2 žlici Rama za peko z okusom masla
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1,5 dl sladke smetane
  • sol in poper

Priprava

  1. Meso narežemo na 12 koščkov, vsakega popramo, ovijemo s trakom kraške pancete in učvrstimo z zobotrebcem. Por očistimo in narežemo.
  1. V manjši posodi na zmernem ognju stopimo Rama za peko z okusom masla, dodamo por ter mešamo in pražimo 2 minuti in pazimo, da ne porumeni. Poru prilijemo 4 dl vroče vode in pokrito kuhamo približno 5 minut, da se zmehča.
  1. V ponvi na žlici olja meso popečemo na obeh straneh in malce posolimo, nato prilijemo vino in pokrito dušimo še 10 minut. Poru primešamo Knorr porovo juho in smetano, popramo po okusu ter kuhamo in mešamo še 5 minut, da se omaka zgosti.

Kulinarične ideje

Hrenova omaka (kisla)

Črna rižota s sipo