Telečji frikase z gobami in zeleno

Čas priprave: 60 minut
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

1. Meso narežemo na majhne kocke.

2. Zmešamo 250 ml vode, belo vino in Knorr Fix mešanico. Nato dodamo meso in na kocke narezano zeleno. Kuhamo na šibkem ognju 45 minut. Občasno premešamo.

3. Šampinjone očistimo in narežemo. Dodamo k frikaseju in kuhamo še 5 minut. Dodamo smetano, solimo in popramo ter potresemo s sesekljanim drobnjakom. Frikase lahko postrežemo s kuhanim rižem.

Namig

Frikase pripravimo malo drugače kot golaž (golaž pražimo, frikase kuhamo). Vse sestavine za frikase običajno kuhamo v telečji ali kostni osnovi. Zgostimo s podmetom ali masleno kocko. Običajno je v frikaseju tudi zelenjava ali gobe.

Kulinarične ideje

Grahova kremna juha s pečenim rumenjakom in slanino

Bučna juha z jabolkom in korenčkom