Testenine po mediteransko

Čas priprave: 25 minut
Za: 7 do 8 oseb

Sestavine

  • 600 g testenin
  • 2 šalotki
  • 3 stroke česna
  • žlica oljčnega olja
  • 400 g gamberov
  • 400 g špargljev
  • 1 vrečka Knorr Špargljeve juhe
  • 2-3 dl belega vina
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • bazilika

Priprava

Testenine skuhamo po navodilu. Medtem olupimo in sesekljamo šalotki in česen ter prepražimo na oljčnem olju. Dodamo gambere. Narežemo šparglje in jih dodamo h gamberom. Zalijemo z belim vinom in dodamo vsebino vrečke. Ko zavre, vlijemo smetano za kuhanje in kuhamo 5 minut. Omako prelijemo  preko kuhanih testenin in potresemo s sesekljano baziliko.


Kulinarične ideje

Svinjski file s porovo omako

Enolončnica z rdečo lečo