Testenine po tržaško

Čas priprave: 70 min
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

Na segretem olju prepražimo sesekljano čebulo, česen in mleto meso, dodamo Knorr zelenjavno kocko in 1/2 dl vode, dušimo še 10 minut.

Knorr paradižnikovo juho umešamo v 200 ml vode in zlijemo k mesu, kuhamo še 10 minut, po potrebi zalijemo. Testenine v vreli vodi skuhamo do polovice in odcedimo. V ponvi na maslu zarumenimo moko, zalijemo s hladnim mlekom, kuhamo, da dobimo gostljat preliv. Polovico vsebine ponve zmešamo z mesom, naribanim sirom in testeninami, začinimo z origanom ali baziliko.

Pekač namažemo in vanj vsujemo pripravljeno meso s testeninami. Prelijemo s preostalo omako in na vrhu obložimo s tankimi rezinami sira. Pečemo 45 minut na temperaturi od 170 do 180 °C.

Pečene testenine vzamemo iz pečice, pustimo 4 minute stati in jih nato razrežemo. Serviramo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo.

Recept prispeval: Lojze Krapež, Ajdovščina


Kulinarične ideje

Svinjska ribica z gobami in špinačo

Testo za marelične ali slivove cmoke