Topla hrenova omaka s kislo smetano ali kruhom

Topla hrenova omaka s kislo smetano

Za: 4 – 6 oseb

Sestavine

Priprava

V kozici stopimo maslo, dodamo moko, mešamo in pražimo, da se moka stopi. Nato med mešanjem prilijemo 4 dl vroče vode in dodamo jušno osnovo. Če uporabimo jušno kocko, jo prej stopimo v vodi. Na blagem ognju kuhamo in mešamo toliko časa, da se omaka zgosti. Nazadnje omaki primešamo kislo smetano in nariban hren, odstavimo in dosolimo po okusu.

Topla hrenova omaka s kruhom

Za: 4 – 6 oseb

Sestavine

Priprava

Žemlji zrežemo na kockice. V kozici zavremo 4 dl vode, v njej stopimo jušno osnovo ali jušno kocko in mlačno prelijemo po žemljah ter pustimo stati približno 20 minut.
Namočene žemlje zmiksamo. V kozici stopimo maslo, dodamo zmiksane žemlje in kis, dobro zmešamo in zavremo. Nazadnje primešamo hren, odstavimo in dosolimo po okusu.


Kulinarične ideje

Špageti Bolognese v pečici

Polenta z lisičkami in korenčkom