Vampi v omaki s polento

Čas priprave: 50 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 750 g kuhanih in narezanih vampov
  • 1 velika čebula
  • 4 žlice olja
  • 1 žlica sladke paprike
  • 3 Knorr kocke s slanino za pasulj in ričet
  • 1 vejica zelene
  • sol in poper
  • 3 dl paradižnikove kaše
  • 1 skodelica instantnega koruznega zdroba
  • 2 žlici nastrganega parmezana

Priprava

1. Čebulo in zeleno na drobno sesekljamo. V posodi na žlicah olja prepražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo vampe in sladko papriko ter mešamo in pražimo nekaj minut.

2. Vampom dodamo 2 razdrobljeni Knorr kocki in zeleno, prilijemo 1 do 2 dl tople vode, zavremo in pokrito dušimo približno 10 minut. Nato dodamo paradižnikovo kašo, premešamo ter po okusu dosolimo in popramo. Pokrito dušimo še 20 minut, da se vampi zmehčajo.

3. Ko se vampi kuhajo, v drugi posodi zavremo vodo za polento, vanjo damo razdrobljeno Knorr kocko in 1 žlico olja. Nato med mešanjem vsujemo zdrob, kuhamo in mešamo še 2 minuti ter odstavimo. Polento razdelimo v skledice in malo počakamo. Nato polento zvrnemo na krožnike, jo potresemo s parmezanom, dodamo vampe in postrežemo.


Kulinarične ideje

Testenine po tržaško

KRUHOVI CMOKI