Zeleni spomladanski ragu

Čas priprave: 40 min
Za: 4 osebe

Sestavine

Priprava

Šparglje operemo in odstranimo trde dele, nato jih narežemo na koščke. Kolerabici olupimo in narežemo na 1 cm debele trakove. Zavremo 750 ml vode z enim lončkom Knorr jušne osnove. Premešamo in dodamo trakove kolerabic ter koščke špargljev, vendar brez vršičkov. Pokrito počasi kuhamo 15 minut. Po 5 minutah dodamo še vršičke špargljev. Zelenjavo odcedimo in prihranimo tekočino.

Mlade čebulice očistimo in narežemo na 3 cm dolge koščke. Na olju prepražimo čebulice (približno 2 minuti), potresemo z moko in popražimo do zlato-rumene barve. Med mešanjem dodamo 2 dl tekočine od zelenjave.

Zavremo in nato počasi kuhamo približno 10 minut. Jajca kuhamo 6 minut do srednje trdega. Peteršilj sesekljamo.

Šparglje in kolerabici damo v omako in izboljšamo okus s smetano. Olupimo jajca in jih prepolovimo. Serviramo z jajci in potresemo s peteršiljem.


Kulinarične ideje

Polpeti v smetanovi omaki z zelenjavnim pirejem

Enostavni ričet