Zelenjavna zloženka

Čas priprave: 60 min
Za: 4 -6 oseb

Sestavine

  • 1 Knorr Zelenjavna kremna juha
  • 150 g mladega korenja
  • 12 listov testenin za lazanjo
  • 150 g pora
  • 150 g bučk
  • 100 g parmezana
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • Rama za mazanje
  • 1 žlica sesekljane bazilike

Priprava

Korenje očistimo, narežemo na kolobarje in kuhamo v vreli  vodi 10 minut. Kuhano korenje poberemo iz vode in ga položimo na liste za lazanjo v predhodno namazan pekač (30×20cm). Por očistimo in narežemo, ter na hitro blanširamo v vodi in ga poberemo iz vode. Bučke očistimo in narežemo na tanke kolobarje.

V preostanku vode skuhamo Knorr zelenjavno kremno juho po navodilu za pripravo juhe. Na hitro jo delno ohladimo, dodamo kislo smetano, jajce in sesekljano baziliko. 1 dl preliva prelijemo preko korenja na katerega položimo tri liste testenin, povrhu potresemo narezane bučke jih malo posolimo in prelijemo z 2 dl preliva. Na vrh zopet položimo liste testenin in jih obložimo s porom, malo solimo, prelijemo z prelivom in prekrijemo z listi testenin.

Po vrhu naribamo parmezan in pečemo 45 minut, v predhodno ogreti pečici na 175°C.

Namig

Preden potresemo s parmezanom lahko na vrh položimo tudi rezine paradižnika ali rdeče paprike.

Kulinarične ideje

KRUHOVI CMOKI

Testenine po mediteransko