Zelenjavni zavitki z grško omako

Recept pripravila Sara Rutar

Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Za 4 osebe

Sestavine

  • 2 zavitka svežega listnatega testa v rolici
  • 200 g rdečega zelja
  • 2 šalotki
  • 2 korenčka
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 g kuhane kvinoje (kuhamo jo v vodi, ki ji dodamo Knorr jušno zelenjavno osnovo)
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz

Grška omaka

  • 300 g grškega jogurta
  • sok ene limone
  • ½ žličke medu
  • sol
  • poper
  • 1-2 čajni žlički mlete kumine
  • Knorr mešanica za polpete (po okusu)
  • 2 žlici olivnega olja
  • sveža meta

Priprava

  1. Šalotko, zelje in korenček narežemo na tanke trakove. Vso zelenjavo na hitro popražimo na olivnem olju in ohladimo. Kvinojo skuhamo v vodi, ki ji dodamo Knorr jušno zelenjavno osnovo. Počakamo, da se ohladi, potem pa jo zmešamo s popraženo zelenjavo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
  2. Nadev v kupčkih razporedimo po testu in oblikujemo žepke, ki jih po vrhu in ob robovih premažemo z jajcem, da se med peko ne odpirajo. V pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, jih pečemo 10 minut.
  3. Medtem ko se žepki pečejo, pripravimo omako. V posodi skupaj zmešamo vse sestavine, razen sveže mete, ki jo drobno sesekljamo in primešamo čisto na koncu. Omako postrežemo skupaj s pečenimi zavitki.

Kulinarične ideje

Testenine po mediteransko

Sirova pita s šparglji